Wat maakt ons zo uniek?

Wij onderscheiden ons door het realiseren van een thuisgevoel bij onze bewoners. Wij bieden samen met de zorgmedewerkers, vrijwilligers en ook familie van de bewoner een vertrouwde, veilige en sociale plek. Bovendien stimuleren we de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te leven en willen we zo min mogelijk hun vrijheid beperken.
 
 

Visie

Oudere mensen moeten steeds langer thuis blijven wonen en krijgen daar steeds minder respectvolle zorg en dienstverlening. Daarnaast speelt eenzaamheid een steeds grotere rol. Nobama Care wil een oplossing bieden voor deze maatschappelijke verarming waar eigenheid en welzijn van de bewoner centraal staan.

 
 

Missie

Wij bieden een thuis voor onze bewoner, familieleden en medewerkers. Wij willen de bewoners een unieke kans bieden waarin warme zorg en respect gecombineerd wordt met samen leven in een kleine woongemeenschap. Bewoners, familieleden en medewerkers leven met elkaar mee. Zorg heeft een belangrijke rol in het leven van onze bewoners, maar hun wensen en hun welzijn staat voor ons centraal. Zij vormen het uitgangspunt van de zorg en dienstverlening. Medewerkers streven ernaar om de bewoners een waardevol leven te bieden met aandacht voor de eigenheid van iedere individuele bewoner. Zij spannen zich in om hun bewoners zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten behouden. In dit alles houden wij rekening met de actuele kennis en ervaring op het gebied van dementie om zo een geschikte en optimale woonomgeving te creëren. Het thuisgevoel willen we versterken door familie op aansprekende wijze te betrekken bij het leven van hun vader of moeder, bijvoorbeeld familie kan altijd mee-eten indien dit gewenst is. Niet omdat dat moet, maar omdat het plezierig is!

 
 

Een dag bij Nobama Care

Een dagindeling bij Nobama Care is geheel afhankelijk van uw wensen. Wilt u liever iets langer slapen of houdt u juist van de dag vroeg te beginnen? Heeft u liever iets meer rustmomenten dan een ander? Het kan allemaal. In overleg met u en uw naaste(n) worden afspraken gemaakt omtrent uw dagindeling en verzorging. Het is belangrijk dat deze dagindeling zo veel mogelijk aan uw wensen voldoet en u nog volledig regie heeft over uw eigen leven, niks moet en alles mag.

Wanneer u klaar bent om de dag te beginnen, zal een zorgverlener u ondersteunen in het opstaan en verzorgen en het begeleiden naar de woonkamer om rustig te ontbijten. De dag beginnen kan een andere betekenis hebben voor iedereen. Voor de een betekent dit de krant lezen met een kopje koffie, voor de ander betekent dit in de woonkamer samen met anderen genieten van bijvoorbeeld muziek. Naast deze dagelijkse activiteiten is het ook belangrijk om actief betrokken te blijven met taken rondom het huishouden zoals u dat gewend bent. Denk hierbij aan helpen met het voorbereiden van de gezamenlijke lunch en diner en het dekken en afruimen van de tafel. Gedurende de dag is er natuurlijk ook tijd voor andere activiteiten zoals wandelen of iets creatiefs te doen. Wanneer u niet wenst deel te nemen aan activiteiten zijn er mogelijkheden om in de woonkamer, tuin of uw eigen kamer te kiezen voor rust. Onze woonkamers bestaan uit verschillende hoeken met een aparte invulling, dus er is voor elk wat wils

In de avond wordt u, wanneer u zelf wenst, terug naar uw kamer begeleid en geholpen met uw avondritueel om te gaan slapen. Gedurende de dag en nacht zijn er altijd zorgverleners aanwezig. Deze bekwame en gekwalificeerde zorgverleners zullen een bekend gezicht voor u worden. Zij zetten uw welzijn centraal en zullen u 24/7 respectvol ondersteunen en begeleiden in het dagelijks leven.