Wat maakt ons zo uniek?

Wij onderscheiden ons door het realiseren van een thuisgevoel bij onze bewoners. Wij bieden samen met de zorgmedewerkers, vrijwilligers en ook familie van de bewoner een vertrouwde, veilige en sociale plek. Bovendien stimuleren we de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te leven en willen we zo min mogelijk hun vrijheid beperken.
 
 

Visie

In een sterk veranderende samenleving, waarbij vergrijzing en het aantal mensen met dementie/geheugenproblemen toeneemt, wil Nobama Care zich onderscheiden van het huidige aanbod. Nobama Care wil een woongemeenschap creëren waarbij de medewerkers op een respectvolle wijze mee bewegen met de individuele wensen en behoeftes van de bewoner. De bewoner kan hierdoor zo lang mogelijk de regie behouden over zijn/haar leven.

 
 

Missie

Wij streven naar een optimale aansluiting van het leven in de vertrouwde thuis situatie en het wonen bij Nobama Care. Daarbij wordt er goed geluisterd naar de specifieke gewoonten en wensen van de bewoner, maar zeker ook van familie of mantelzorgers. Wij willen de bewoners een unieke kans bieden waarin aandacht en respect gecombineerd wordt met samen leven in een kleine woongemeenschap. Zorg is voor Nobama Care een vanzelfsprekendheid in het leven van de bewoners, maar hun wensen en hun welzijn staat voor ons centraal. Dit vormt het uitgangspunt van de zorg en dienstverlening. Wij bieden een thuis voor onze bewoner en hun familie. Onze medewerkers zijn te gast in hun woonomgeving.

 
 

Een dag bij Nobama Care

Een dagindeling bij Nobama Care is geheel afhankelijk van uw wensen. Wilt u liever iets langer slapen of houdt u juist van de dag vroeg te beginnen? Heeft u liever iets meer rustmomenten dan een ander? Het kan allemaal. In overleg met u en uw naaste(n) worden afspraken gemaakt omtrent uw dagindeling en verzorging. Het is belangrijk dat deze dagindeling zo veel mogelijk aan uw wensen voldoet en u nog volledig regie heeft over uw eigen leven, niks moet en alles mag.

Wanneer u klaar bent om de dag te beginnen, zal een zorgverlener u ondersteunen in het opstaan en verzorgen en het begeleiden naar de woonkamer om rustig te ontbijten. De dag beginnen kan een andere betekenis hebben voor iedereen. Voor de een betekent dit de krant lezen met een kopje koffie, voor de ander betekent dit in de woonkamer samen met anderen genieten van bijvoorbeeld muziek. Naast deze dagelijkse activiteiten is het ook belangrijk om actief betrokken te blijven met taken rondom het huishouden zoals u dat gewend bent. Denk hierbij aan helpen met het voorbereiden van de gezamenlijke lunch en diner en het dekken en afruimen van de tafel. Gedurende de dag is er natuurlijk ook tijd voor andere activiteiten zoals wandelen of iets creatiefs te doen. Wanneer u niet wenst deel te nemen aan activiteiten zijn er mogelijkheden om in de woonkamer, tuin of uw eigen kamer te kiezen voor rust. Onze woonkamers bestaan uit verschillende hoeken met een aparte invulling, dus er is voor elk wat wils

In de avond wordt u, wanneer u zelf wenst, terug naar uw kamer begeleid en geholpen met uw avondritueel om te gaan slapen. Gedurende de dag en nacht zijn er altijd zorgverleners aanwezig. Deze bekwame en gekwalificeerde zorgverleners zullen een bekend gezicht voor u worden. Zij zetten uw welzijn centraal en zullen u 24/7 respectvol ondersteunen en begeleiden in het dagelijks leven.

Neem contact op