Locatie in beeld: Residentie Rothemermolen

De Heer Medicom kwam op bezoek bij residentie Rothemermolen in Meerssen en schreef een mooi artikel over onze organisatie en deze bijzondere locatie.

 

rothemermolen.jpg

De Heer Medicom kwam op bezoek bij residentie Rothemermolen in Meerssen en schreef een mooi artikel over onze organisatie en deze bijzondere locatie.

Wanneer is een locatie bijzonder? Waar moet hij ‘minstens’ aan voldoen? 
Tijdens mijn bezoek aan de Residentie Rothemermolen van Nobama Care, en mijn gesprek met de oprichter en bestuurder Noor Nezami, werd me al snel duidelijk dat er in dit geval sprake was van meerdere factoren. Te denken aan; unieke locatie, onderscheidende visie & bijbehorende manier van werken om de bewoners echt een ‘thuis’ te geven.

Nobama Care is een zorginstelling voor mensen met een geheugenstoornis, en beschikt momenteel over een vijftal kleinschalige en familiaire locaties. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht en een optimale fysieke en sociale omgeving zijn speerpunten voor de organisatie. Overal wordt bewust over nagedacht en hierbij staat constant de vraag ‘wat heeft een mens nodig?’ centraal. In plaats van beddenrealisatie kiest men er hier voor om de mens centraal te stellen met als hoofddoel om de bewoners, en hun aanverwanten, zich echt thuis te laten voelen.

Gerenoveerde watermolen en rijksmonument
Deze locatie is in februari 2021 geopend en bestaat deels uit nieuwbouw en deels uit de gerenoveerde watermolen aan een zijtak van de Geul in Rothem, waar het dan ook zijn naam aan te danken heeft. Bij aankomst passeert men aan de rechterzijde een mooi gesitueerde vijver. Eenmaal binnen zijn de huislijke sfeer en de positieve prikkels voor de bewoners direct merkbaar; de gezamenlijke ruimtes zijn een aaneenschakeling van open, rustgevende plekken die samen met de deels open keuken één mooi geheel vormen. Vanuit verschillende plekken in het pand bereikt men de tuinen, alwaar de bewoners ook hun handen uit de mouwen mogen steken als hier behoefte aan is. 

Bewoners mogen op deze locatie echt hun eigen gang gaan; al dan niet onder begeleiding als deze behoefte er is. “Want dat zouden ze thuis tenslotte ook doen.”
 

Lees hier meer informatie over residentie Rothemermolen te Meerssen. 

 

Bron: De heer Medicom

Hoogstpersoonlijke zorg

Bij Nobama Care komt u thuis. Leer ons kennen.