Veelgestelde vragen

Wonen

Als wonen in de eigen vertrouwde huiselijke omgeving niet meer mogelijk is, ten gevolge van fysieke en/of cognitieve problemen dan kan de vraag voor een andere passende woonvoorziening gaan spelen. GEN Residenties biedt samen met erkende zorgverlener Nobama Care passende kleinschalige huisvesting voor bewoners in Zuid-Limburg.

 • Zorgstudio´s
  De zorgstudio’s zijn geschikt voor ouderen met geheugenproblemen waarbij zelfstandig wonen onder druk staat en deze persoon beschikt over een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg het Zorg Zwaarte Pakket 5. De zorg wordt geleverd door het professionele zorgteam van Nobama Care. In de directe nabijheid is 24/7 een zorgverlener aanwezig. Voor meer informatie over de zorg, klik hier.
   

 • Aanleun-serviceappartementen
  Onze aanleun-serviceappartementen zijn geschikt voor ouderen met een zorgindicatie vanuit de Zorgverzekeringswet. Ook ouderen met een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg kunnen eventueel in aanmerking komen voor onze aanleun-serviceappartementen. Nobama Care biedt deze ouderen een beschermde woon- en leefomgeving en de kans om nog zo lang mogelijk zelfstandig te wonen.

Op dit moment zijn er vijf residenties in Zuid-Limburg waar Nobama Care de zorg levert:

 • Residentie Schandelermolen in Heerlen (zorgstudio’s + aanleun-serviceappartementen)
 • Residentie Gemmaklooster in Sittard (zorgstudio’s)
 • Residentie Schinnen in Schinnen (zorgstudio’s + aanleun -serviceappartementen)
 • Residentie Rothemermolen in Meersen (zorgstudio’s)
 • Residentie Vroenhof in Houthem-Valkenburg (zorgstudio’s en aanleun-serviceappartementen

Momenteel in aanbouw:

 • Residentie Emma in Nieuwenhagen (zorgstudio’s en aanleun-serviceappartementen)
 • Residentie Anna in Geleen (zorgstudio’s en aanleun-serviceappartementen)

Ja, zowel in de zorgstudio’s als in de aanleun-serviceappartementen is het mogelijk om samen met uw partner te wonen.

Ja, wanneer een van de partners overlijdt kan de andere partner blijven wonen in de residentie. Intern verhuizen naar een kleinere woonruimte behoort tot de mogelijkheden.

 • Zorgstudio’s

De zorgstudio’s bestaan uit een woon-/slaapkamer en badkamer en worden gestoffeerd opgeleverd met een PVC-vloer en gordijnen. De bewoner richt samen met familie/mantelzorgers de studio verder volledig naar eigen wens in.

 

 • Aanleunservice-appartementen

De aanleun-serviceappartementen zijn uitgerust met een standaard keukenblok (ijskast, wasbak en afzuigkap) en aansluiting voor een wasmachine en/of droger is aanwezig. In de meeste appartementen is vloerverwarming in de keuken, bad-, woon- en slaapkamer aanwezig. De bewoner richt samen met familie of mantelzorgers het appartement volledig naar eigen wens in.

 • Huurovereenkomst

Ja, bij verhuizing of overlijden geldt een opzegtermijn van één maand voor de zorgstudio´s en de aanleun-serviceappartementen. Dit staat beschreven in de algemene voorwaarden van de huurovereenkomst die afgesloten wordt met Gen Residenties.

 

 • Zorgovereenkomst

Bij verhuizing of overlijden eindigt de zorgovereenkomst met Nobama Care per direct. Dit is beschreven in de algemene voorwaarden zorgovereenkomst.

Natuurlijk. Wij laten u graag onze residenties zien tijdens een rondleiding op locatie. Wanneer u geïnteresseerd bent in een zorgstudio of aanleun-serviceappartement, neem direct contact  op met ons en we bekijken samen de mogelijkheden.

Zorg

Ja. Nobama Care biedt alleen zorgstudio’s aan voor mensen met een zorgindicatie vanaf Zorg Zwaarte Pakket 5 vanuit de Wet Langdurige Zorg.

Aanleun-serviceappartementen zijn beschikbaar voor mensen met minstens een zorgindicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

U komt in aanmerking voor zorg vanuit Wet Langdurige Zorg als u vanwege een aandoening of ziekte aangewezen bent op 24-uurszorg in de nabijheid of permanent toezicht.

Heeft u nog geen indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg maar denkt u hiervoor wel in aanmerking te komen? Doe dan hier bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een snelle online check.

Een zorgprofiel of Zorg Zwaarte Pakket is een indicatie vanuit de Wet Langdurige zorg en wordt geïndiceerd door het CIZ. Hierin staat de aard en inhoud van de zorgbehoefte en de noodzakelijke zorg waar de zorgbehoevende recht op heeft omschreven.

Ja, in principe kunt u hier blijven wonen mits uw eigen veiligheid en de veiligheid van medebewoners niet in het geding is. Nobama Care doet er alles aan om samen met u en uw familie/mantelzorger(s) te kijken of uw zorg- en begeleidingsvraag op het gewenste niveau geleverd kan blijven worden.

In Nederland geldt een vrije artsenkeuze. Nobama Care heeft echter met huisartsen in de regio goede afspraken gemaakt waardoor goede medische zorg is gewaarborgd. Laat u door Nobama Care hierover informeren zodat u zelf hierin een keuze kan maken.

GEN Residenties heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Nobama Care. Nobama Care levert 24-uurszorg en onderscheidt zich door het realiseren van een thuisgevoel bij haar bewoners. Nobama Care biedt samen met de zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers en/familie van de bewoners een vertrouwde, veilige en sociale plek. De zorg in de residenties wordt geboden door Nobama Care. De zorg voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wordt geleverd volgens het Volledig Pakket Thuis (volgens een door het CIZ gestelde indicatie).

Hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie, beschikking of verwijzing en andere vragen over zorg? Neem dan contact op met Nobama Care. Wij helpen u graag verder.

Kosten

Als bewoner betaalt u maandelijks een vast huurbedrag voor de zorgstudio. Dit is inclusief servicekosten. De kosten verschillen per residentie en zijn afhankelijk van de grootte en de ligging van de zorgstudio. Neem contact met ons op om de tarieven van een residentie te ontvangen.

Inbegrepen in de servicekosten zijn:

 • Energiekosten
 • Internet
 • Brandbeveiliging
 • Gebruik en onderhoud algemene ruimtes
 • Verzekering (inboedel + aansprakelijkheid)
 • Personenalarmering             
 • Televisie en telefoonaansluiting
 • 24-uurs aanwezigheid van zorg
 • Lift inclusief onderhoud
 • Afvalverwerking
 • Tuinonderhoud

Als bewoner van één van onze residenties betaalt u maandelijks een vast huurbedrag en servicekosten voor een aanleun-serviceappartement. De kosten verschillen per residentie en zijn afhankelijk van de grootte en de ligging van het aanleun-serviceappartement. Neem contact met ons op om de tarieven van een residentie te ontvangen.

Inbegrepen in deze kosten zijn:

 • Gebruik en onderhoud algemene ruimtes
 • Lift inclusief onderhoud         
 • Domotica onderhoud
 • Personenalarmering
 • 24-uurs aanwezigheid van zorg
 • Brandbeveiliging
 • Tuinonderhoud
 • Afvalverwerking

Als u in een zorgstudio binnen een van onze residenties woont, dan wordt de zorg, hulp bij de huishouding, maaltijden en activiteiten betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg.

Hiervoor geldt wettelijk dat er een eigen bijdrage moet worden betaald. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen/vermogen en kan worden berekend via de rekentool van het CAK.

De kosten voor de persoonlijke zorg worden vanuit de basisverzekering van het ziekenfonds betaald of vanuit de eigen bijdrageregeling van de Wet Langdurige Zorg.

 • De kosten voor (extra) persoonlijke wensen blijven voor uzelf. Denk hierbij aan de kapper aan huis, de pedicure, de stomerij of boodschappenservice.
 • Voor de aanleun-serviceappartementen kan er desgewenst maaltijdbezorging plaatsvinden tegen vergoeding.
 • Voor de gemeentelijke heffingen/belastingen ontvangt u een aparte aanslag van BSGW. Hierin zit o.a. riool-, afvalstoffen-, zuiverings- en watersysteemheffing.

Verzekering

Elke inwoner van Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering loopt automatisch door wanneer u in een van onze residenties komt te wonen. Er kan aanspraak gemaakt worden op deze verzekering wanneer er zorg nodig is die niet onder de Wet Langdurige Zorg of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning valt. De zorgverzekering blijft ook de kosten van de medische diensten dekken. Of u daarbij kiest voor een aanvullende verzekering is afhankelijk van uw eigen situatie en kan altijd worden besproken met uw zorgverzekeraar.

GEN Residenties heeft voor haar bewoners een collectieve inboedelverzekering afgesloten met een verzekerd bedrag tot € 40.000 per zorgstudio/aanleun-serviceappartement. Ook heeft GEN Residenties een collectieve aansprakelijkheidsverzekering (AVP) voor al haar particuliere bewoners afgesloten. Deze AVP heeft een verzekerd bedrag van € 2.000.000 per gebeurtenis. Bewoners die in een van de residenties (komen) wonen, kunnen de eigen inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering beëindigen omdat GEN Residenties dat al voor hen heeft geregeld.

Overig

Nobama Care is aangesloten bij de brancheorganisatie Riant Verzorgd Wonen. Deze brancheorganisatie draagt zorg voor de vertrouwenspersoon. Dit is een onafhankelijk persoon die opkomt voor de belangen van de cliënt, hun dierbaren of medewerkers. Bewoners, hun dierbaren en medewerkers kunnen vertrouwelijke zaken bespreken die te maken hebben met de vertrouwenspersoon.

 • Zorg

Nobama Care is aangesloten bij de brancheorganisatie Riant Verzorgd Wonen, die zorgdragen voor de klachtencommissie van voorzieningen. De Commissie bestaat uit twee personen. De leden van de klachtencommissie zijn op de hoogte van de Wet Zorg en Dwang en zij zijn niet gelieerd aan een voorziening van Riant Verzorgd Wonen.

 • Huur

Heeft u een klacht over de huur- of servicekosten van een zorgstudio’s of aanleun-serviceappartement, neem dan contact op met Gen Residenties.  

Wij begrijpen dat het lastig is om de zorg voor een naaste ineens uit handen te geven. Daarom verzorgen we de zorg samen. We luisteren naar wat mantelzorgers belangrijk vinden en vragen regelmatig om hun input. Via het online rapportagesysteem kunnen zij dagelijks meelezen wat er gebeurt en ook zelf berichtjes achterlaten. Is er iets aan de hand? Dan belt Nobama Care u meteen.

Bij Nobama Care zijn onze medewerkers te gast in uw huis en helpen u met uw dagelijks leven. Er zijn geen vaste activiteiten, omdat wij onze begeleiding aanpassen op uw wensen. We zoeken steeds naar nieuwe manieren om uw u dag betekenisvol in te vullen. Wilt u graag een rondje wandelen naar de supermarkt? Dan gaan wij met u mee. Een potje kienen? Geen probleem.

Ook al zijn we grote dierenvrienden, u kunt uw huisdier(en) niet meenemen als u bij ons komt wonen.

Contactgegevens

nobamacare-contact-locatie.svg

Wethouder Sangersstraat 2,
6191 NA Beek

nobamacare-contact-telefoon.svg

Algemeen: +31 (43) 204 1251
Beschikbaarheid woningen: +31 (0) 43 241 0002
Residentie Schandelermolen: +31 (0) 45 727 1063
Residentie Gemmaklooster: +31 (0) 46 727 1730 |
Residentie Schinnen: +31 (0) 46 727 1800
Residentie Rothemermolen: +31 (0) 43 210 0310 
Residentie Anna: +31 (0) 46 210 0160  

nobamacare-contact-mail.svg

info@nobamacare.nl

nobamacare-contact-website.svg

www.nobamacare.nl

Contactgegevens cliƫntenraad