Nieuwe locatie: Kasteel Zuyderhoudt te Berg en Terblijt

In het voormalige kasteel Geulzicht in Berg en Terblijt komt een nieuw woon-zorgcomplex voor ouderen met geheugenproblemen met 26 luxe zorgappartementen. Deze prachtige zorgresidentie, genaamd Kasteel Zuyderhoudt, ligt aan de rand van natuurreservaat Ingendael in Berg en Terblijt en is omgeven door bossen. 

NobamaCare-Zuyderhoudt-Afbeelding-5.jpg

Residentie Kasteel Zuyderhoudt opent deuren in oktober 2024  


In het voormalige kasteel Geulzicht in Berg en Terblijt komt een nieuw woon-zorgcomplex voor ouderen met geheugenproblemen met 26 luxe zorgappartementen. De prachtige Residentie Kasteel Zuyderhoudt ligt in Berg en Terblijt, is omgeven door bossen en ligt aan de rand van natuurreservaat Ingendael en ligt op slechts 3 km van Valkenburg en 6 km van Maastricht.

Het bestaande kasteel is volledig gerestaureerd en intern aangepast aan de nieuwe functie als woon-zorgresidentie. Hierdoor behoudt het monument haar unieke uitstraling. Achter het kasteel in de heuvelrug, wordt er een abstract en rustig nieuwbouwgedeelte gecreëerd voor de zorgstudio’s waar 24-uurszorg wordt geleverd. In totaal worden er 26 zorgappartementen gerealiseerd. Residentie Kasteel Zuyderhoudt opent media oktober 2024 haar deuren voor nieuwe bewoners.

Rijksmonument met historie
Het rijksmonument dateert uit 1918 ontworpen door architect Henri Reek uit Maastricht en gebouwd in Engels-Neogotische stijl in opdracht van de heer Zuyderhoudt. De oorspronkelijke benaming was Villa Zuyderhorst, inmiddels in de nabije omgeving bekend als Kasteel Geulzicht.

De kasteelvilla was afwisselend in gebruik als particuliere woning en hotel. In de Tweede Wereldoorlog diende het gebouw als Duitse centrale commandopost. Tegelijkertijd zaten er ook Joodse onderduikers. Na de bevrijding heropende de familie Weinberg het hotel. Vervolgens werd het kasteel tot 1982 bewoond door wielerkenner Jean Nelissen, die het landgoed van zijn schoonouders had gekregen. Daarna werd het opnieuw een hotel, uitgebaat door de familie Van Kuik die de buitenkant van het monumentale pand langs de Geul begin 2003 liet restaureren.

Beschermd wonen met zorg
Erkende zorgaanbieder Nobama Care biedt 24-uurszorg voor ouderen met geheugenstoornissen en levert thuiszorg op maat. Ook hier in woon-zorgcomplex Zuyderhoudt zal Nobama Care de zorg leveren die bewoners nodig hebben of wensen. Noor Nezami, directeur van Nobama Care: “Bij ons mogen bewoners zichzelf blijven, met al hun wensen en gewoontes. Wij ondersteunen hen in het dagelijks leven. Niet alleen met zorg, maar met echte aandacht voor wat het leven de moeite waard maakt.”

Zorgappartementen
Bewoners van de zorgappartementen genieten van een woning met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten. De appartementen zijn ingericht op de oude dag, met een woon- en slaapkamer, keuken en eventueel een balkon. Ze kunnen naar eigen wens ingericht worden en voorzien van alle gemakken voor één of twee personen. Extra services worden georganiseerd daar waar nodig.

Interesse?
Wilt u meer weten over wonen in Residentie Kasteel Zuyderhoudt of een van onze andere locaties? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)43 241 0002 of via info@nobamacare.nl en plan een bezichting in. 

Hoogstpersoonlijke zorg

Bij Nobama Care komt u thuis. Leer ons kennen.