Opening residentie Vroenhof

Residentie Vroenhof in Houthem opent 1 januari 2022 haar deuren voor nieuwe bewoners. Het woon-zorgcomplex met 24-uurszorg van de zorginstelling Nobama Care biedt 19 zorgstudio´s voor ouderen met dementie. Daarnaast zijn er 40 aanleun-service appartementen beschikbaar waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Vroenhof.jpg

Residentie Vroenhof in Houthem opent 1 januari 2022 haar deuren voor nieuwe bewoners. Het woon-zorgcomplex met 24-uurszorg van de zorginstelling Nobama Care biedt 19 zorgstudio´s voor ouderen met dementie. Daarnaast zijn er 40 aanleun-service appartementen beschikbaar waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Als erkende zorgaanbieder* biedt Nobama Care kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg en richt zich op 24-uurszorg voor ouderen met dementie. In residentie Vroenhof biedt Nobama Care een fijne en veilige plek waar ouderen met een geheugenstoornis beschermd kunnen wonen. Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care: “Wij doen ons uiterste best mensen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. In deze liefdevolle en fijne leefomgeving krijgen bewoners de zorg, aandacht en tijd die zij nodig hebben. De medewerkers van Nobama Care staan bewoners bij in hun dagelijkse leven.“

Residentie Vroenhof
Residentie Vroenhof ligt aan de Putweg in het buurtschap Vroenhof in Houthem, aan de weg van Valkenburg naar Meerssen. De residentie grenst aan de Sint-Martinuskerk en het voormalig Montfortanen-klooster. Het woon-zorgcomplex heeft grote gemeenschappelijke ruimtes zoals een open keuken en zitkamers, waar bewoners samenkomen om te eten of te socializen. De grote parktuin biedt ruimte voor een mooie wandeling.

Ontwikkeling residenties
Architect Piet Vrencken doet – samen met Maurice Hamers, ontwikkelaar van de residenties, en met Nezami – continu onderzoek naar de omgevingsfactoren voor mensen met dementie. “We werken samen met wetenschappers van de Academische Werkplaats van de Universiteit Maastricht. Hun onderzoeken richten zich onder andere op kleinschalige woonvormen en factoren die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten beïnvloeden.” Nobama Care werkt in de residenties met zachte, gedempte tonen, zoals natuurlijk groen en houttinten. “De akoestiek zeer belangrijk en ook de connectie met de omgeving houden we sterk in de gaten. We willen geen opgesloten ruimtes en streven juist naar het creëren van een open huis.”, aldus Vrencken.

Zorgstudio´s met 24-uurszorg
Bewoners van de zorgstudio´s genieten van een woning met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten. Extra services worden georganiseerd daar waar nodig. Elke zorgstudio bevat een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer en kan volledig naar eigen wens ingericht worden.

Aanleun-serviceappartementen
Elk aanleun-serviceappartement bevat een ruime woon-/slaapkamer, badkamer, keuken en balkon en kan naar eigen wens ingericht worden. De appartementen zijn ingericht op de oude dag en voorzien van alle gemakken voor een of twee personen. Afhankelijk van de zorgindicatie kan er begeleidingverzorging en verpleging op maat worden aangevraagd.

Plan een bezichtiging
Heeft u interesse? Maak meteen een afspraak voor een bezichtig door te bellen naar 043 – 241 00 02 of te mailen naar info@nobamacare.nl.

 

* Een zorgaanbieder die op basis van de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) zorg mag leveren binnen de Zorgverzekeringswet.

Hoogstpersoonlijke zorg

Bij Nobama Care komt u thuis. Leer ons kennen.