Elis Thuiszorg en Nobama Care bundelen krachten

Elis Thuiszorg levert sinds kort zorg op maat aan de bewoners van de aanleun-service appartementen in residentie Vroenhof. Bijzonder, want zorgverlener Nobama Care is verantwoordelijk voor de zorg in het gehele woon-zorgcomplex. Het doel van deze samenwerking is om mensen kwalitatief goede en betaalbare zorg en ondersteuning te bieden op de juiste plek.

Elis.jpg
Bijzondere regionale samenwerking in woon-zorgcomplex Vroenhof


Elis Thuiszorg levert sinds kort zorg op maat aan de bewoners van de aanleun-service appartementen in residentie Vroenhof. Bijzonder, want zorgverlener Nobama Care is verantwoordelijk voor de zorg in het gehele woon-zorgcomplex. Het doel van deze samenwerking is om mensen kwalitatief goede en betaalbare zorg en ondersteuning te bieden op de juiste plek. 

Residentie Vroenhof in Houthem-Valkenburg opende begin januari dit jaar haar deuren. Het woon-zorgcomplex biedt 19 zorgstudio´s met 24-uurszorg voor ouderen met dementie. Daarnaast zijn er 40 aanleun-service appartementen waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen met zorg op maat waar nodig.

Zorgorganisatie Nobama Care biedt kwalitatieve 24-uurszorg voor ouderen met dementie in een vijftal kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg, waaronder residentie Vroenhof. Elis is een kleinschalige thuiszorgorganisatie en levert zorg bij mensen thuis in Zuid-Limburg. Begin dit jaar besloten ze een samenwerking aan te gaan.

Kennis en expertise uitwisselen
Beide organisaties hebben het doel om ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden Als dat in eigen thuisomgeving niet meer gaat, biedt Nobama Care een nieuw thuis voor deze mensen. De medewerkers van Nobama Care en Elis Thuiszorg staan ouderen bij in hun dagelijkse leven.

Door hun krachten te bundelen dragen ze bij aan een domein-overstijgende samenwerking in de Limburgse zorgbranche. Deze samenwerking kan leiden tot het leveren van betere zorg in de thuisomgeving van ouderen. Zo wordt getracht de opname van kwetsbare ouderen in een zorginstelling te voorkomen of in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen.

“We leren van elkaars kennis en expertise en vullen elkaar goed aan. Er wordt door de overheid steeds meer gestimuleerd om regionaal samen te werken en te innoveren. Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt in de zorg, is dit een innovatieve manier om deskundigheid van zorgprofessionals te delen en efficiënt in te zetten. Daarnaast streven we er altijd naar om optimale zorg te blijven garanderen aan alle bewoners van onze residenties.”, aldus Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care

Persoonlijke aandacht en zorg
Sjoerd Scheepens, bestuurder van Elis Thuiszorg: “Op deze manier zorgen we voor een breder en gevarieerd aanbod in de zorgverlening. Naast onze expertise in thuiszorg en dagbesteding, hebben we nu een partner die verpleegzorg levert met dezelfde kwaliteit en persoonlijkheid waar wij al jarenlang naar streven. De kleinschaligheid van onze organisaties maakt ons flexibel waardoor de juiste zorg en aandacht geboden kan worden aan de mensen die dit nodig hebben.”

Beide organisaties leveren zorg via de Zorgverzekeringswet, de Wet Langdurige Zorg of begeleiding dan wel huishoudelijke zorg via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. 

Over Nobama Care
Nobama Care is een Wtza-erkende zorgorganisatie en levert kwalitatieve 24-uurszorg aan ouderen met dementie in vijf kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg.

Over Elis thuiszorg
Elis thuiszorg is een kleinschalige thuiszorgorganisatie en levert met een kleine groep zorgverleners op vaste tijden zorg bij mensen thuis in Zuid-Limburg. Naast thuiszorg biedt Elis dagbesteding aan in Geleen en Stein waar ouderen bij elkaar komen. Hier wordt een gevarieerd dagprogramma geboden met diverse activiteiten en dagelijks wordt er in eigen keuken een verse, gezonde lunch bereid.

Hoogstpersoonlijke zorg

Bij Nobama Care komt u thuis. Leer ons kennen.